Naturalment Salut Centre
626 45 27 95

Serà Grip o Refredat?

Serà Grip o Refredat?

Picor a la gola, esternuts, tos incipient, cansament. Són símptomes d'una infecció vírica, que en un principi comparteixen grips i refredats, però que evolucionaran de manera diferent.

Picor a la gola, esternuts, tos incipient, cansament. Són símptomes d’una infecció vírica, que en un principi comparteixen grips i refredats, però que evolucionaran de manera diferent.

El grip sol aparèixer de cop, provoca esgarrifances, mal de cap, dolor muscular generalitzat, fins i tot nàusees o vòmits; per contra, pot no presentar mucositat nasal ni mal de coll. Sovint dóna febre 39-39’5º i el repòs es obligat. Per fer net del tot poden passar fins a dues setmanes.

Per la seva banda els refredats no acostumen a donar febre, els símptomes es mostren en plena força al cap de 3 ó 4 dies d’iniciar-se. Van acompanyats de mucositat nasal, esternuts, molèsties a la gola i de vegades mal de cap. En adults, solen durar uns cinc dies.

Si s’actua de seguida que es manifesta el primer símptoma i, encara més, si a principis de tardor s’ha fet la prevenció adequada, tant grips com refredats seran menys molestos. Tanmateix, en organismes baixos de defenses, sovint es poden complicar amb infeccions bacterianes secundaries; llavors apareixen otitis, sinusitis, bronquitis, ...

Mesures a prendre: L’alimentació ha de ser lleugera, reduint-ne la quantitat, i evitant aliments proteics com carn, peix i llet. Caldrà beure força aigua i sucs de fruita (taronja, llimona, aranja, kiwi) rics en vitamina C. Podeu també preparar un caldo depuratiu fet amb ceba, all, porros i pastanaga, deixant-ho bullir tot en 1 litre d’aigua durant ¾ d’hora. Es prendrà un gotet varies vegades al dia, fora dels àpats. Evitar l’aire fred perquè promou la producció de moc i la congestió nasal i, evidentment, mantenir mesures higièniques per tal d’evitar el contagi al nostre voltant.

Pel tractament simptomàtic hi ha un munt de xarops, pastilles i infusions. Si busqueu preparats a base de plantes, el pi, malví, o pulmonària són bons expectorants, el plantatge (llantén en castellà) fluïdifica el moc, la dròsera calma la tos, la mirra suavitza la gola, la farigola i el saüc són antisèptics. En general, seria bo afegir algun preparat per augmentar les defenses de l’organisme, el qual podria comptar amb echinàcea, vitamina C, oligoelements i fongs medicinals.

Mercè Montané i Gil
Graduada en Naturopatia
Terapeuta FloralNota. Si feu reproducció i/o distribució d’aquest text, agrairé que esmenteu el nom complet de l’autora.

 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat