Naturalment Salut Centre
626 45 27 95

Un enzim serveix per prevenir el 90% de les migranyes

Un enzim serveix per prevenir el 90% de les migranyes

Demostrat que el 90% de les migranyes no només es poden tractar, sinó que també es poden prevenir amb l'administració d'un enzim anomenat diaminooxidasa (DAO).

El Periódico     Dijous, 7 de març del 2013
EFE / Barcelona


Un enzim serveix per prevenir el 90% de les migranyes

Un estudi elaborat per la Societat Espanyola de Dèficit de DAO i el Capio Hospital General de Catalunya ha demostrat que el 90% de les migranyes no només es poden tractar, sinó que també es poden prevenir amb l'administració d'un enzim anomenat diaminooxidasa (DAO).
 
Les migranyes afecten més del 12% de la població. L'estudi, que s'ha presentat aquest dimecres en el marc del congrés farmacèutic Infarma, que se celebra a Barcelona, és el primer de tot el món que demostra que l'administració de l'enzim DAO redueix les migranyes, ha explicat a l'investigador principal d'aquest treball, Joan Izquierdo Casas.
 
DÈFICIT D'ENZIM
La migranya, que provoca fort dolor en un costat del cap, així com molèsties visuals i auditives, afecta un 12% de la població i en un 90% dels casos es deu al fet que els pacients tenen un dèficit de l'enzim DAO.
Aquest enzim s'encarrega de degradar una molècula anomenada histamina que es troba en molts aliments, principalment en els derivats de la llet i els cítrics, i que s'elimina posteriorment per l'orina.
Les persones amb dèficit de DAO no poden eliminar la histamina, amb la qual cosa aquesta passa a la sang i s'acumula al plasma, i provoca efectes adversos com a migranya i trastorns gastrointestinals.
 
TRACTAMENT, UNA CÀPSULA ABANS DELS ÀPATS
Per això, el tractament consistiria a ingerir abans dels àpats una càpsula de l'enzim DAO, "que no crea addicció ni efectes adversos perquè és un aliment funcional, no un medicament, a diferència dels analgèsics", ha assegurat Izquierdo.
El neuròleg ha insistit que els pacients amb migranya i dèficit de DAO haurien de modificar també la dieta i evitar els aliments amb més histamina.
Així, es recomana evitar els aliments processats, com els embotits, els productes lactis, els cítrics i les begudes alcohòliques, ja que aquestes, a més de contenir molta histamina, inhibeixen l'enzim DAO.
 
RELACIÓ AMB LA DIETA
"Sempre s'ha intuït que hi ha una relació entre el consum d'alguns aliments i la migranya", ha afirmat Izquierdo, però fins ara no s'havia demostrat científicament i la relació es qüestionava per la Societat Espanyola de Neurologia.
Segons Izquierdo, que pertany a aquesta societat científica, l'estudi presentat demostra científicament que els pacients amb migranya milloren si se'ls administra l'enzim DAO.
 
ESTUDI EN UN CENTENAR DE PACIENTS
L'estudi ha analitzat durant un any i mig els casos d'un centenar de pacients amb migranya crònica severa, que patien entre 9 i 14 episodis de dolor al mes, dels quals un 81 % eren dones i un 19 % d'homes, en una proporció semblant a la que es dóna entre els pacients d'aquesta malaltia.
L'edat mitjana dels pacients que han participat en la investigació és de 41 anys i han estat elegits segons els criteris de diagnòstic de la Societat Internacional de Cefalees.
A més, l'estudi ha estat a doble cec, és a dir, ni els pacients ni els metges sabien a quin grup se'ls administrava l'enzim i a quin grup placebo.
 
Per una altra part, el neuròleg Izquierdo ha destacat que la migranya no s'hereta, sinó que el que es transmet genèticament és el dèficit de DAO que, en la majoria dels casos acaba desencadenant una migranya, encara que no sempre.
Així, la migranya està relacionada en un 90% dels casos amb el dèficit d'aquest enzim, mentre que en la resta de casos encara es desconeix què és el que la provoca.

 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat